marți, 22 septembrie 2009

Pe culmile kitschului

Zilele astea incepe Oktoberfest , unul dintre cele mai vechi si cunoscute festivaluri din lume. Am cautat si eu prin presa romaneasca sa vad cum se relateaza acest eveniment. Si iata ce da o cautare pe Google.ro (click pe poza pentru a vedea):




Acuma, cu riscul de a fi considerat (pe nedrept) inamicul public al Brasovului, ce legatura are Oktoberfest cu Brasov? Si ce asemanare exista intre Munchen si Brasov? Nu de alta dar Brasovului ii mai trebuie multe secole ca sa isi permita astfel de comparatii. Si nu in ultimul rand, pe cine intereseaza ca se tine o clona de Oktoberfest intr-un oras din Romania?

Sunt dezamagit de Google. Nu ma asteptam sa fie atat de usor de spamat.

5 comentarii:

Alexandru spunea...

Îți zic eu o asemănare: ambele au fost atestate documentar pentru prima dată în secolul XII.

Alexandru spunea...

Și de ce îi trebuie mai multe secole ca să își permită astfel de comparații? Pentru că se ajunge mai ușor cu mașina acolo? Biserica Neagră e cel puțin la fel de frumoasă ca și Frauen Kirche. Și pot să mai pun side-by-side și alte frumuseți de colo și de colo :)

George Petre spunea...

Una e cand a fost atestat, alta e cum s-a dezvoltat dupa. Si apropo de Brasov, tu ai vazut Politist adj.? E o scena in care un nene incearca sa compare Brasovul cu Praga :D

Cat despre Frauen Kirche vs Biserica Neagra, pe langa ca eu n-am reusit pana acum sa gasesc Biserica Neagra deschisa(desi am fost de mai multe ori in Brasov), nu cred ca se compara nici macar inaltimea.

Dar ma rog, postul nu e despre cat de urat e Brasovul ci de cat de limitata e mintea unora cand copiaza chestii.

Alexandru spunea...

http://www.oktoberfest.ca/

Since 1969, Kitchener-Waterloo Oktoberfest has become the largest Bavarian festival in North America with the greatest Thanksgiving Day Parade in Canada.

http://www.oktoberfestinfbg.com/

Fredericksburg, Texas, celebrates its German heritage through Oktoberfest. Oompah at its best. German music, food and drink, arts and crafts, ...

http://www.oktoberfestusa.com/

Oktoberfest, La Crosse, Wiscounsin.

Mai caut? Asta e doar prima pagină de Google (.com, nu .ro) cu căutare despre Oktoberfest.

HINT: În Brașov sunt foarte mulți germani.

George Petre spunea...

Pai asta dovedeste ca si altii sunt penibili, nu ii scuza. Ba mai mult, nici macar n-au fost originali cand au facut kitschul, l-au copiat de la altii.