luni, 15 septembrie 2008

Cum sa iei un picnic

Evolutia ne-a facut sa transformam servitul mesei dintr-o necesitate de supravietuire intr-un adevarat ritual. Si, unul din ritualurie frumoase din sfera servitului mesei este picnicul.


cos picnic

Pentru un picnic reusit e nevoie de mai multe ingrediente:

- Buna dispozitie
- Un cos de picnic
- Papa buna
- Un loc cu iarba verde, curat si linistit
- O paturica
- Floricele pentru cosul de picnic

Se ia buna dispozitie si se merge cu ea la cautat cos de picnic. Cum foarte putine magazine comercializeaza asa ceva, nu se gasesc cosuri calitative, dar cosul e una din cele mai importante componente estetice ale picnicului.

Odata luat cosuletul, se trece la prepararea mancarii. Aici, inventivitatea e cuvantul cheie, principiul de baza fiind mancare buna si cat de cat rezistenta la transport.

Cautatul locului e o problema mare in Romania. Odata pentru ca toate locurile traditionale pentru picnic sunt pline de gunoaie si resturi de gratar, lasate de locuitori civilizati, apoi pentru ca iarba verde e cam galbena si muntii cam despaduriti. Noi am ales zona Trei Brazi, si am reusit sa gasim un petec de pamant curat, linistit si la umbra. Din pacate treceau ATV-uri, insa n-au reusit sa ne strice buna dispozitie :) .

Se ia apoi paturica si se pune pe iarba, se prepara salata si celelalte mancaruiri, si se trece apoi la papat.

picnic


In zonele de munte e de preferat evitarea culorilor vii pentru a nu avea la masa musafiri producatori de miere. Dar daca totusi vin, exista papa si pentru albinute in floricelele ce trebuiesc atasate la cos.


Dupa ce se strange gunoiul, paturica si cosuletul, se recomanda o plimbare pentru o mai buna digestie a mancarii. Apoi se revine ori de cate ori este posibil, pentru ca picnicul e o activitate sweet.


Pofta buna!

4 comentarii:

Alexandru spunea...

George, spune-mi te rog că a scris Simona postul ăsta, dar cu userul tău ...

George Petre spunea...

Negativ:P

Anonim spunea...

mie-mi place. picnic on

Silviu V spunea...

prietene e friiiiggg. A trecut vremea de picnic. Ia scrie matale mai bine "cum sa iei un pahar de vin fiert intr-un loc misto" :)